Whatsapp

Kimyasal Peeling

Seans Sayısı
2-3
Operasyon Süresi
30 Dakika
Sonuçların Kalıcılığı
1.5 Yıl
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1 Gün
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Yok
Mevsim
Yaz Döneminde Yapılması Tercih Edilmiyor
ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İÇİN
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal Peeling; Derinin üst tabakası soyularak, hasarlı cildin yerine yeni ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen etkili bir tedavi yöntemidir. Bir ya da birkaç tane kimyasal ajanın deri tabakasında farklı derinliklerde uygulanması esasına dayanır.

Derinin soyulması, hücrelerde yara etkisi yaratır. Ve cilt, doğal iyileşme (rejenerasyon) sürecine girer. Soyulmuş alan sayesinde, derinin daha alt tabakalarında kolajen sentezlenmesi uyarılmış olur. Daha canlı, parlak ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını sağlanır.

Uygulamada en sık kullanılan kimyasal ajanlar arasında salisilik asit, Jessner solüsyonu, glikolik asit, triklosetik asit (TCA), alfa hidroksi asitler (AHA) ve kombinasyonları yer alır. Sizler de kimyasal peeling hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Kimyasal Peeling Hangi Sorunları Tedavi Edilebilir?

  • Akne ve akne izleri,
  • Güneş lekeleri,
  • Yaşlılık lekeleri,
  • Skarlar (yara izi),
  • Melazma,
  • Gözaltı ve ağız çevresindeki ince kırışıklıklar,
  • Ciltteki ton farklılıkları,
  • Çiller.

Uygulama Kaç Farklı Türde Gerçekleştirilir?

Kimyasal Peeling uygulamaları oluşturulan hasar ve etkinlik derecelerine göre 3 farklı kategoride gerçekleştirilir. Bunlar şöyle sıralanabilir;

  • Yüzeysel Peeling,
  • Orta Derinlikte Peeling,
  • Derin Peeling.

Yüzeysel Peeling

Hafif bir işlem olan yüzeysel peeling uygulaması, derinin en üst tabakası olan epidermisin, çoğunlukla asit konsantrasyonu düşük olan şeker kamışı gibi meyvelerden elde edilen glikolik asitler ya da sütte bulunan laktik asitler gibi kimyasal ajanlar kullanılarak soyulması esasına dayanır.

Yüzeysel peeling uygulaması, epidermisteki hücrelerin yenilenmesini tetikleyerek, ciltteki ince kırışıklıkların azalmasına ve cildin parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Cildin en üst tabakasına yapılan bir başka yüzeysel peeling uygulaması ise salisilik asitlerle (BHA) yapılan peeling işlemidir. Bu uygulama daha çok akne, siyah ile beyaz komedonlar ve lekelerin tedavisinde tercih edilir.

Tedavi süresi kişinin cilt tipine ve özel durumuna göre 2 ile 4 hafta aralıklarla 4-8 seans olarak uygulanır. İşlemden sonra ağrı hissedilmez. Kişi rahatlıkla günlük yaşantısına geri dönebilir. Ciltte hafif bir kızarıklık ve soyulma oluşabilir ama 2-3 gün içerisinde bu yan etkiler geçer.

Orta Derinlikte Peeling

Trikloroasetik asit-TCA (10% – 35%) ve glikolik asitler gibi asit konsantrasyonu biraz daha yüksek asitler kullanılarak gerçekleştirilen orta derinlikte peeling işlemi, epidermisin hemen altında yer alan derinin ikinci ana tabakasını oluşturan dermise kadar etki eder.

Bu uygulama, cildin tazelenmesi ve canlılığının sağlanmasında, hafif ile orta derecedeki kırışıklıkların, pigment değişikliklerinin, yüzeysel akne izlerinin ve güneş lekelerinin giderilmesinde etkili bir tedavi yöntemidir.

İşlemden etkin bir sonuç alabilmek için, 2 ila 4 ay aralıklarla 2-4 seans olarak uygulanır. Yaklaşık 45-60 dakika süren işlemden sonra yüzde kızarıklıklar gözlenir. Bu kızarıklıklar daha sonra açık kahverengine döner ve deri birkaç gün içerisinde soyulmaya başlar. Cildin iyileşme süresi ortalama 7 gündür.

Derin Peeling

Epidermis ve derin dermis tabakasına etki ederek daha yoğun bir soyulma işlemi ile gerçekleştirilen derin peeling uygulaması, sivilce izlerinin, akne skarlarının, derin kırışıklıkların ve pek çok leke türünün giderilmesinde oldukça başarılı bir tedavi yöntemidir. Derin peeling uygulamasından etkin bir sonuç alabilmek için genelde tek seans yeterlidir.

Kimyasal Peeling Kimlere Yapılamaz?

  • Gebelik veya emzirme döneminde olan kişilere,
  • Aktif uçuk lezyonu veya herhangi bir cilt enfeksiyonu olanlara,
  • Son 3-12 ay arasında orta veya derin peeling uygulaması yaptıranlara,
  • Son 6 ay içerisinde cerrahi operasyon geçirmiş kişilere,
  • Son 6 ay içerisinde akne tedavisi alanlara,
  • Radyoterapi görenlere,
  • Yoğun güneş ışığına maruz kalma riski olanlara,
  • Yakın zamanda yüz cerrahisi geçirenlere,
  • Anormal skar oluşumu ve geç yara iyileşmesi öyküsü olanlara.

Kimyasal Peeling Fiyatları 2024

Kimyasal peeling fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İşlem bütün yüze uygulandığında yaklaşık 30 dakika; dudak çevresi gibi daha küçük bölgelere uygulandığında ise 10-15 dakika sürmektedir.

Bu uygulama diğer kimyasal peeling işlemlere kıyasla biraz ağrılı olacağından, lokal anestezi ile yapılması gerekir. İşlem sonrasında da kişi yine biraz ağrı hissedebileceği için düzenli bir şekilde ağrı kesici kullanılması önerilir.

İşlem sonrası yüzde şişlikler oluşabilir ama 1-2 hafta içerisinde geçer. İyileşme süreci yaklaşık 1 ay olmakla birlikte, kimyasala bağlı kızarıklığın tamamen geçmesi 3 ay gibi uzun bir zaman dilimini kapsayabilir.