Whatsapp

Kılcal Damar Tedavisi

Seans Sayısı
2-4
Operasyon Süresi
30 Dakika
Sonuçların Kalıcılığı
1 Yıl
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1 Gün
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Krem ile Anestezi
Mevsim
Yaz Döneminde Yapılması Tercih Edilmiyor
ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK İÇİN
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

Kılcal Damar Tedavisi; Kılcal damar rahatsızlığı, özellikle yüz ve bacaklarda damarların genişlemesi sorunu olarak ortaya çıkan varis olarak biliniyor ve toplumun %15’inde görülüyor. Güneş ışınlarının etkisiyle daha belirin hale gelen ve cilt üzerinde kırmızı bir görünüme neden olan kılcal damarlar, görsel açıdan insanları rahatsız edebiliyor.

Kılcal Damar Nedir?

Cildin yüzeye en yakın katmanında bulunan damarlara kılcal damar denir. Kılcal damarlar en üst katmanda yer aldığı için çeşitli faktörlerin de etkisiyle cilt yüzeyinde görünür bir hal alır. Kılcal damarlar vücudun her yerinde ortaya çıkabilir ancak sıklıkla yüz ve bacak bölgesinde belirdiği gözlemlenmiştir.

Yüzde oluşan kılcal damar çatlamaları, damarlı görünümün yanı sıra kızarıklıklara da sebep olur. Bu çatlaklar ve kızarıklıklar kişilerin görünüşlerinden memnun olmamasına neden olur ve estetik kaygıları ortaya çıkarır.

Bacaklarda görülen kılcal damarlar ise genellikle deformasyonlara bağlı olarak ortaya çıkar. Günün belirli bir kısmını ayakta geçirmek zorunda kalan kişilerin bacaklarında kılcal damar problemi daha sık görülür.

Çevresel faktörler de kılcal damar problemine neden olabilmektedir. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalma, hormon tedavisi, doğum kontrol hapı kullanımı, kortizonlu kremler ve bazı iç hastalıklar da kılcal damar problemini tetiklemektedir.

Bunların dışında kılcal damarlar yaşlanmaya ve genetik mirasa bağlı olarak genişleyebilir. Sizler de kılcal damar tedavisi hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Nedir?

Yüzde veya vücudun birçok yerinde ortaya çıkan kılcal damar sorunları, lazer ile konforlu bir biçimde tedavi edilir. Uygulama hasta açısından oldukça rahat ve sorunsuz gerçekleşir. Tedavi sürecinde anesteziye ihtiyaç duyulmaz çünkü bu işlem ağrı ya da acı hissi oluşturmaz.

Lazerle kılcal damar tedavisi işlemi temelde kanda bulunan oksihemoglobin adlı maddeye etki etmektedir. Bu madde, lazer ile tedavi sürecinde ısıtılır. Damarın içerisinde akmakta olan kanın aşırı derecede ısınması ile aşınan damarlar zaman içerisinde kaybolmaya başlar. Damarın çapı ile içindeki kan, dolayısıyla da oksihemoglobin miktarı doğru orantılıdır. Bu yüzden büyük çaplı damarlar küçük çaplı damarlara göre çok daha rahat tedavi edilebilir.

Çapı 3 milimetreden küçük, rengi mor veya lacivert olan kılcal damarlar ile koyu mavi veya koyu kırmızı renkte olan damarlar için lazer tedaviler ile oldukça verimli sonuçlar elde edilir. Ancak çok açık kırmızı ya da pembe renkteki damarlarda sonuca ulaşmak daha zordur, bu nedenle seans sayısı uzar.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Dermatoloji uzmanları ile yapılan konsültasyon sonrasında kılcal damar problemi için bir tedavi protokolü belirlenir. Kılcal damarların şekline, rengine, cilt yapısına bağlı olarak dermatoloji uzmanı tarafından bir lazer ve bir lazer başlığı seçilir. Bu lazerler ve başlıklar kılcal damarların yapısına uygun olarak farklı özellikler içerir.

Kaç Seans Yapılır?

Tedavide bazı kılcal damarlar hemen işlem anında bazıları da renginin koyulaşmasını takiben 4 – 8 hafta aralığında kaybolur. Genellikle lazerle kılcal damar tedavisi için bir veya iki seans uygulama yeterlidir. Ancak tedavinin süresi ve seans sayısı kişiye göre değişiklik gösterebilir.

İşlemden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tedavi sonrasında cildin güneş ışınlarına maruz kalmaması önemlidir. Çünkü lazerle kılcal damar tedavisinin ardından yoğun güneş ışınlarına maruz kalmak cilt yüzeyinde soyulmalara neden olabilir. Bu yüzden tedavinin ardından güneş koruyucu kremlerin kullanılması cilt sağlığını korumak açısından önemlidir. Ayrıca tedaviden sonra solaryum da önerilmemektedir.

Tedavi sonrasında çok sıcak duştan kaçınmak gerekir. Cilt yapısı hassas olan kişilerde tedavi sonrasında kabuklanma ve kızarıklık gibi yan etkiler görülebilir ancak bu etkiler geçici ve kısa sürelidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kan damarları hastalığı veya kanama ya da skar problemleri olan kişiler haricinde, isteyen herkese, cinsiyet fark etmeksizin yapılabilir.

Sosyal yaşamı etkilemez, kişi işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilir.

Tedavinin sonuçları genellikle 2 ila 4 hafta içinde gözle görülür bir hal alır. Çünkü organizmanın kılcal damarları atması uzun sürer. Çapı daha küçük olan kılcal damarlar tedavi esnasında hemen kaybolur ancak bu durum hastadan hastaya farklılık göstermektedir.

Tedavi edilen damarlar ve kılcal damarlar tekrar ortaya çıkmaz ancak yenilerinin ortaya çıkma olasılığı her zaman vardır vardır. Bu nedenle, cilt yüzeyinde yeni kılcal damarlar belirirse tedaviyi tekrarlamak ya da iki yılda bir kez bir bakım tedavisi uygulamak gerekir.